29 Mayıs 2015 Cuma

Evlilikle İlgili Yanlış İnançlar

Eyvah Evleniyorum

Evlilik deyince koşarak uzaklaşanlardan mısınız yoksa hem güzel hem mutfakta becerikli hem de her daim ihtiraslı bir eşin hayalini kuranlardan mı?

Siz hangi grupta yer alırsanız alın evliliğe dair yanlış inançlarınız olduğundan emin olabilirsiniz. Evlilik aslında ne bir hapishane ne de sonsuz mutluluğun arka planı... Siz sadece kendiniz istediğiniz için bu yolculuğa çıkar aşkın yeterli koşul olmadığını kabul eder, hayal kurmak yerine gerçekçi beklentiler içinde olur ve eşinizi olduğu gibi kabul etmeyi başarırsanız neden olmasın? Davranış Bilimleri Enstitüsü'nden Dr. Klinik Psikolog Ayşe Bombacı ile evlilik hakkındaki yanlış inançları konuştuk.

Erkekler Gerçekten evlenmek istemiyor mu?
Türk toplumu odaklı düşünürsel Y kuşağı ile birlikte Avrupa'daki trende bir uyum gözlemliyorum. Bugüne kadar çiftlerle Almanya ağırlıklı çalıştım ve bir kaç aydır Türkiye'de yeniden çalışmaya başladım. Avrupa'da ve özellikle Almanya'da erkeklerin evlenmeyi tercih etmemesi, çocuk sahibi olmayı ertelemesi, kadınların da kariyer odaklı ilerlemesi daha geç çocuk sahibi olmaları söz konusu...

Fit Men Nisan 2015
Haberin devamını pdf formatında okumak için tıklayınız: 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder